• Naai- en breipatronen
  • Poppenkleertjes
  • Hip en handgemaakt
  • Levering uit voorraad
  • Er zijn weer Pietenpakjes

Over de poppen

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 17:52

Sommigen zullen het al hebben opgemerkt: naast foto's van Baby Born poppen staan nu ook foto's van Paola Reina poppen op de website.

Dat heeft als reden dat ik regelmatig de vraag krijg of de poppenkleertjes ook passen bij andere poppen van dezelfde maatvoering. Nu kan ik natuurlijk niet alle poppen gaan kopen om de kleertjes bij te passen, maar omdat dit verbazend veel voor Paola Reina poppen werd gevraagd heb ik die heerlijk naar vanille ruikende poppen aangeschaft.

En wat zijn ze leuk! Het valt meteen op dat ze veel "menselijke" plooitjes hebben op de armpjes en beentjes. Echt baby-achtig vind ik, haha. 

Hiernaast zie je de hele familie op de foto. Je ziet dat de kleertjes heel goed passen bij de verschillende  poppen. De ervaring leert dat de meeste kleertjes ook bij andere poppen van soortgelijke afmeting passen. Schoentjes en slofjes kunnen echter een probleem geven, want de voetjes zijn echt allemaal anders. 

 

 

Het Gordi popje van 34 cm. heeft een heel vriendelijk gezichtje met oogjes die "echte" wimpers hebben. Dat lieve koppie geeft meteen een probleem, want dat is een aardig stukje groter dan het hoofdje van My Little Baby Born. Ook de hals is een stukje dikker. Momenteel ben ik druk bezig mijn patroontjes aan te passen, zodat beide poppen de kleertjes (en dan vooral de mutsen) passen. 

 

Er zijn overigens heel veel soorten Gordi popjes, zowel jongetjes als meisjes,  uit verschillende rassen en culturen. Maar allemaal met dezelfde afmetingen en........allemaal even lief!

 

 

 

 

De Paola Reina babypop van 45 cm. ziet er weer heel anders uit. Deze pop heeft echt baby kenmerken, zoals de mollige armpjes en beentjes met plooitjes. De pop meet 45 cm., maar is iets slanker dan Baby Born. Desondanks past deze pop gewoon alle kleertjes die Baby Born ook draagt. De hoofdomvang van is nagenoeg gelijk, dus dat geeft geen enkel probleem.

Ander verhaal zijn de voetjes, die verschillen echt een heel stuk van de voetjes van Baby Born.

Ze kunnen dan ook geen slofjes en/of schoentjes van elkaar aan. 

Ook van deze Newborn baby pop zijn verschillende uitvoeringen, maar ook weer met allemaal dezelfde afmetingen.

 

Zoals vermeld kunnen (bijna) alle kleertjes en accessoires gedragen worden door de in deze blog genoemde poppen, maar

LET OP: Indien het afgebeelde artikel onverhoopt tóch niet geschikt is voor één van de hierboven genoemde paspoppen, dan wordt dit vermeld in de beschrijving.

Heb je een andere pop en wil je weten of de kleertjes zullen passen? Stuur me dan gerust een bericht via het contactformulier, dan komen we er samen vast en zeker wel uit.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.