• Naai- en breipatronen
  • Poppenkleertjes
  • Hip en handgemaakt
  • Levering uit voorraad
  • Er zijn weer Pietenpakjes

Poppen 32-36 cm. 

Voor de kleertjes van een kleine pop gebruik ik als paspop de My Little Baby Born (32 cm.), de Paola Reina New Born Gordi babypop (34 cm.) en de Paola Reina Pop Manus Amy (36cm).

De Paola Reina New Born Gordi pop heeft een groter hoofd en een dikkere hals dan My Little Baby Born, maar de poppen kunnen (meestal) de kleertjes van elkaar aan. Ik probeer de patronen hier zo veel mogelijk op aan te passen. 

De maat van de voetjes is echter verschillend. Daarom kunnen  de poppen geen schoentjes en/of slofjes van elkaar aan.

LET OP: Indien het afgebeelde artikel onverhoopt tóch niet geschikt is voor één van de poppen, dan wordt dit vermeld in de beschrijving.

De ervaring leert dat de meeste kleertjes die ik maak ook vaak geschikt zijn voor andere poppen van soortgelijke afmetingen.

Heb je een andere pop van ongeveer dezelfde afmeting en wil je weten of de kleertjes zullen passen? Stuur me dan gerust een bericht via het contactformulier, dan komen we er samen vast en zeker uit.

My Little Baby Born (32 cm)

My little BABY Born® is het kleine zusje van de grote BABY Born® poppen. Ze is 32 cm groot en er zijn verschillende versies van dit leuke kleine BABY Born® popje. Hier zie je de pop met een zacht lijfje en een hard lijfje. Ze passen allebei dezelfde kleertjes. Wel zijn bij de pop met het harde lijfje de armen iets korter. Daardoor zullen de mouwen wat langer vallen.

Er is ook nog een popje wat in bad kan. Hiervan is de taille een stuk smaller. Daarom raad ik aan om bij dit popje onder een broekje een luiertje te dragen om het afzakken tegen te gaan.

Minikane / New Born Gordi popje (34 cm.)

De Paola Reina Minikane Gordi babypop is een pop van 34 cm. De pop is helemaal van vinyl. Ze komt uit Spanje en is met veel liefde volledig met de hand gemaakt. Wat ook bijzonder is, is de geur. Elke pop heeft de welbekende vanille geur. Paola Reina maakt poppen die zich kunnen identificeren met elk kind, ongeacht het geslacht, ras of cultuur. Er zijn dan ook veel verschillende uitvoeringen, maar alle 34 cm. Gordi popjes hebben dezelfde maten en zullen dezelfde kleertjes passen.

Paola Reina Manus pop Amy (36 cm.)

De Paola Reina Manus pop Amy is een pop van vinyl met een zacht lijfje en meet 36 cm.  Ze komt uit Spanje en is met veel liefde volledig met de hand gemaakt. Wat ook bijzonder is, is de geur. Ook deze pop heeft de welbekende vanille geur. Paola Reina maakt poppen die zich kunnen identificeren met elk kind, ongeacht het geslacht, ras of de cultuur. Het doel van het Spaanse bedrijf is dan ook om de grenzen tussen de etnische groeperingen te doorbreken. Er zijn verschillende Paola Reina Manus popjes, maar ze hebben allemaal dezelfde afmetingen.