Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen bij Nappi?

In de blogberichten lees je alle interessante weetjes over de nieuwste artikelen in de shop, gratis patronen en links naar de nieuwste kooppatronen. 

 

Naaitip: Voorkom gedraaid elastiek in de tunnel

Stel: je hebt zojuist een superleuk broekje voor de pop gemaakt. Helemaal goed gelukt! Alleen het elastiek moet nog door de taille. Je meet bij de pop de juiste lengte en trekt het door de opening van de tunnel. Je stikt de uiteinden netjes op elkaar en sluit ook maar meteen het opengelaten stukje. 

Lees meer »

Naaitip: een golvend randje langs een tricot zoom

Soms heb je van die kleine trucjes om iets op een bijzondere manier af te werken. Neem nu een roezel of onderkant rokje. Je kunt natuurlijk een gewone rolzoom maken. Tip top netjes. Maar een roezel of de zoom van  een cirkelrokje van tricot kun je ook iets extra's meegeven. 

Lees meer »

Patroon bolero en gilet

Helemaal hip en trendy zijn ze: gilets! Nu is er goed nieuws: ook de pop kan meedoen met deze trend. Ik ontwierp een gilet en dacht meteen: hier moet een patroon van komen! Omdat ik lekker bezig was heb ik het patroon uitgebreid met een bolero. Dat is dus twee vliegen in één klap. Het naaipatroon is verkrijgbaar voor de pop van 40-45 cm. en voor de pop van 32-36 cm. 

Lees meer »

Patroon gebreid truitje en broekje voor de pop

Houd je van breien, maar zoek je iets wat redelijk snel klaar is? Brei dan eens een kledingsetje voor de pop. De poppenkleertjes die dit popje aan heeft zijn gebreid uit  maar één bolletje katoen (en ik hield zelfs nog wat over, zoals je ziet aan het kleine bolletje op de foto). Het popje wat de kleertjes aan heeft is de Paola Reina Gordi van 34 cm., maar het setje past bij de meeste poppen van 32-36 cm. 

Lees meer »