Mijn eerste blogbericht

Gepubliceerd op 28 juli 2018 om 14:11

Ja ja, het eerste blogberichtje op deze pagina! 

Langs deze weg ben ik van plan om jullie regelmatig een inkijkje te geven in mijn leven als "creator" van poppenkleertjes. Het maken van kleertjes en accessoires geeft mij ontzettend veel voldoening, maar het is niet zo dat ik de hele dag alleen maar achter de naaimachine zit. Om een webshop draaiende te houden komt er toch nog wel wat meer bij kijken. 

Maar vandaag begin ik met het ontstaan van een multifunctionele set. Het begon met een klein lapje jeansstof met ingeweven bloemen, wat ik nog in mijn stoffenbox vond. Zonde om te laten liggen. Het zou een overgooier kunnen worden......

En dan gaan de raderen draaien.

Eerste vraag: zou het er wel uit kunnen? Het neerleggen van het knippatroon kan dan zomaar tien minuten duren, maar het past! Even het stofje strijken, want het is nogal gekreukt. Een passende voering zoeken in de stoffenbox en knippen voor het voor- en achterpand. En dan gaan de raderen pas echt draaien!

Er moet een t-shirt bij.....en ach, een legging zal ook leuk staan! De box met tricot stofjes wordt erbij gehaald! Dat roze met wit gestreepte tricotje staat er leuk bij. Wacht eens! Dan ook dat roze elastiek met sterren.....precies de kleur! Legging maar gewoon wit laten, anders wordt het wel erg druk. 

Als alles geknipt is gaat het echte werk beginnen. Zowel de naaimachine als de lockmachine gaan draaien. En dan kan ik bijna niet meer stoppen tot het klaar is, want ik wil zo graag zien hoe het gaat worden. In dit geval ben ik zelf erg tevreden. Het overgooiertje kan los gedragen worden. Ook het t-shirt en de legging apart is leuk bij elkaar. En of je de elastieken hoofdband met strik er wel of niet bij draagt: aan jou de keus.

Ik ga jullie nu niet vertellen over foto's maken, foto's bewerken, plaatsen in de webshop en het bijhouden van social media....dat bewaar ik voor een andere keer.

Reactie plaatsen

Reacties

Hoek
6 jaar geleden

Geweldig wat een fraaie details..erg leuk..wordt zo v de poppenmoeder echt aankleden

Christine Westerhof
6 jaar geleden

Wat een snoezige stelletje! Zo lief 😍