Patroon gebreid truitje en broekje voor de pop

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 19:32

Houd je van breien, maar zoek je iets wat redelijk snel klaar is? Brei dan eens een kledingsetje voor de pop. De poppenkleertjes die dit popje aan heeft zijn gebreid uit  maar één bolletje katoen (en ik hield zelfs nog wat over, zoals je ziet aan het kleine bolletje op de foto). Het popje wat de kleertjes aan heeft is de Paola Reina Gordi van 34 cm., maar het setje past bij de meeste poppen van 32-36 cm. 

Je hebt voor dit setje alleen wat basistechnieken nodig, want er worden alleen maar  rechte en averechte steken gebruikt. Bij het patroon zit een duidelijke werkbeschrijving, compleet met breischema. Hoe je de fantasiesteek breit is helemaal uitgeschreven, maar als je het makkelijker vindt kun je ook het stekenschema lezen. Het staat allemaal op het patroon. 

 

Het setje is leuk voor zowel de jongens- als de meisjespop. Varieer heerlijk met verschillende kleurencombi’s of gebruik juist dezelfde kleur voor zowel het truitje als het broekje, net zoals ik bij het blauwe setje deed. 

Weet je wat ook leuk is? Je kunt gewoon de fantasiesteek vervangen door een steek die je zelf bedenkt, zo lang je maar alleen de rechte en averechte steken gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gewone boordsteek (=1 steek recht en 1 steek averecht) of een aantal ribbels in plaats van de fantasiesteek. 

Zelf maakte ik het onderstaande setje in de chique kleuren bosgroen en kiezel. Bij zowel het truitje als het broekje breide ik in plaats van de fantasiesteek:

de heengaande naald 1 kantsteek *3 recht, 1 averecht* steeds herhalen en de laatste steek weer een kantsteek. De teruggaande naald breide ik de steken zoals ze zich voordoen. Herhalen tot een hoogte van de fantasiesteek. Voor de rest volgde ik gewoon de werkbeschrijving zoals aangegeven op het patroon. 

Op die manier kreeg ik wel een mooie onderkant, maar leek het alsof het gehele truitje en broekje in tricotsteek gebreid zijn.

Zo ontstond er een setje met een mooie, rustige uitstraling.  Ziet er heel anders uit met hetzelfde patroon.

Heb jij nu ook zin gekregen om dit setje te maken? Bestel dan snel het patroon. Je kunt het hier  vinden. De benodigdheden staan bij de beschrijving, zodat je meteen aan de gang kunt nadat je het patroon hebt ontvangen. 

 

Groetjes en veel plezier, Jannie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.