Drukknoopjes

Gepubliceerd op 20 februari 2019 om 14:03

Momenteel ben ik bezig met een aantal jasjes voor de pop. Deze jasjes sluiten met drukknoopjes. Het liefst gebruik ik de zogenaamde kamsnaps. Dit zijn plastic drukkertjes en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en staan nog eens mooi ook!

In de volgende stappen laat ik je zien hoe het plaatsen ervan in zijn werk gaat.

 

Men neme: 

- een tang speciaal geschikt voor het plaatsen van de kamsnaps

- een priem

- twee dopjes met een steeltje met scherp puntje, een sluiting voor de bovenkant en een sluiting voor de onderkant van de drukker

(Op de foto staan even de roze drukkertjes, omdat je ze anders niet goed ziet op de witte ondergrond. Het jasje krijgt echter witte drukkertjes, die in de volgende foto getoond worden)

 

 

 

Daarna zet ik met potlood een stipje op de plaats waar de drukkers moeten komen. Ik meet dat even uit met een lineaal.

Ik steek met de priem door de dubbele stof, zodat een gaatje ontstaat. Daarna steek ik door het gaatje het scherpe puntje van het dopje en plaats de sluiting aan de andere kant op het scherpe puntje. 

 

 

 

Nu wordt het tijd om de tang te gebruiken. Van die tang alleen al word ik vrolijk, door al die leuke kleurtjes en bloemetjes die er op staan. Ik kreeg deze tang een paar jaar geleden voor mijn verjaardag van de kinderen en wat heb ik er al een plezier van gehad! Hij is heel fijn in gebruik, je hoeft niet veel kracht te zetten als je de drukkers moet dichtknijpen. 

Maar goed, met deze tang knijp ik dus het bovenste en onderste gedeelte van de drukker in elkaar.

 

 

 

Dit doe ik met alle te plaatsen drukkers, zowel in de overslag als de onderslag van het jasje. In totaal moet ik dan voor drie drukkers zes keer met de tang een drukkertje dichtknijpen. Echt een fluitje van een cent. De drukkers worden daarna even door mij gecheckt of ze stevig vast zitten en goed sluiten. 

Ziezo, nu nog een koordje door de capuchon, even strijken en dit jasje is ook weer klaar voor de shop. 

Leuk is hij trouwens, hè, zo met die witte biesjes langs de raglanmouwen!

 

Fijne dag!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia
5 jaar geleden

Idd heel mooi met het biesje. Wel n priegelwerkje of niet?

Jannie
5 jaar geleden

Klopt, het is wel een precies werkje.