Bestelling jasje

Gepubliceerd op 22 maart 2019 om 14:39

Een klant had op mijn Pinterestbord een jasje gezien voor de Baby Born van haar dochtertje. Haar dochtertje is binnenkort jarig en daarom wilde ze dat jasje graag bestellen. Laat het nu nét een jasje zijn wat ik eens voor My Little Baby Born maakte.  Maar dat hoeft geen probleem te zijn, gewoon een maatje groter maken. 

Vol goede moed ging ik aan de slag en het liep als een trein. De buitenkant van het jasje is van lekker zachte roze fleece en de binnenkant is gemaakt van een tricot in een donkerblauw met wit streepje.

Deze materialen zijn uitermate geschikt voor poppenjasjes, want ze rekken iets mee als een kindje het jasje bij de pop wil aantrekken. Wél zo handig voor kindjes die nog niet zo ervaren zijn met het aan- en uitkleden van poppen.

Het jasje kreeg ook twee zakken op de voorpanden, wat het jasje een stoer uiterlijk geeft.

Het liefst gebruik ik sluitingen die kinderen zelf open en dicht kunnen doen, want dat vergroot de zelfstandigheid van de kinderen (en stiekem is het ook wel gemakkelijk voor moeders en vaders, haha). In dit geval sluit het jasje met drukknoopjes. De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat voor kleine kinderen deze drukkertjes iets lastiger zijn te gebruiken, maar klittenband en fleece gaan nu eenmaal niet goed samen. Koordje door de capuchon en klaar. Nou niet helemaal, want het koordje stik ik altijd met een klein steekje vast, zodat het niet uit de tunnel van de capuchon getrokken wordt. Weer zo'n slimmigheidje....

Al met al vind ik het een heel geslaagd jasje geworden. En jullie? 

 

Wil je ook weten wat er allemaal te zien is op het Pinterestbord van Nappi? Klik dan op de button onder aan de pagina en je wordt doorgeleid naar foto's van een heleboel schattige poppenkleertjes, die ik eerder maakte.

Fijne dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.