Ondergoed setjes

Gepubliceerd op 12 april 2019 om 12:06

O, wat krijg ik toch een energie van poppenkleertjes maken!

Neem nou deze week: ik maakte een heleboel ondergoed setjes, waaronder deze hiernaast afgebeeld. Té schattig toch! 

Rode tricot met witte stippeltjes en écht lingerie elastiek is er hier gebruikt. Het hemdje heeft een lief kanten bloemetje op het voorpand. Dat vind ik nou ook zo leuk: het nét iets leuker maken van een kledingstuk, maar ook weer niet overdrijven met allerlei poespas. In dit geval vind ik dat goed gelukt, vind je ook niet?

Natuurlijk heb ik ook weer aan kleine kinderhandjes gedacht, die het setje gemakkelijk moeten kunnen aan- en uittrekken.

Daarom sluit het hemdje met twee stukjes klittenband op het achterpand. Zo hoeft het kindje de armpjes van de pop alleen maar door het hemdje te steken en de stukjes klittenband te sluiten. Klaar!

 

Een ander slimmigheidje (wat ik ook vaak toepas bij leggings, maillots en broekjes) is het innaaien van een heel klein stukje lint aan de binnenkant van het broekje, zodat het kindje weet wat de achterkant is.

Dat vergroot de zelfstandigheid en zelfvertrouwen van je kind en is ook weer leerzaam voor het "zichzelf aankleden". 

Even moet ik denken aan mijn zoon(toen een jaar of vier) die een keer zijn sweater met V-hals achterstevoren aan had. Toen wij begonnen te lachen, zei hij ijskoud: "Die heb jij verkeerd in de kast gelegd"................ Ik denk dat hij toen niet op het merkje in de nek heeft gelet, hahahaha.

Als je meer setjes wilt zien, klik dan snel op één van de foto's in deze blog.

Wees snel, want voor je het weet zijn ze op!

 

Fijne dag!

Jannie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.