Patroon gebreid vestje

Gepubliceerd op 12 februari 2020 om 15:05

Jeej!  Er is weer een nieuw patroon uit! Deze keer is het een breipatroon voor een superschattig vestje met capuchon. Het patroon is ontworpen voor de Paola Reina Gordi en My LIttle Baby Born, maar het zal andere poppen van 30-35 cm. ook zeker passen.

Het vestje is heel eenvoudig te maken, dus ook de beginnende brei(st)er kan zich hier aan wagen. Het patroon is uitgebreid getest en bevat zowel een werkbeschrijving als een tekening met de maatvoering van alle onderdelen.

Nu denk je misschien: maar de Gordi is toch een heel ander popje als de My Little Baby Born? Eigenlijk valt dat wel mee, want alleen het hoofd van de Gordi is een stuk groter dan die van My Little Baby Born en ook de hals is een stuk dikker. Wat het lichaam betreft kun je heel goed dezelfde maat aanhouden. 

In de werkbeschrijving staan daarom twee capuchons uitgewerkt en daardoor is het patroon geschikt gemaakt voor beide poppen.

 

Het vestje is gebreid in tricotsteek en de boorden zijn in ribbelsteek gebreid. Er hoeven geen knoopsgaten gebreid te worden, want het vestje sluit met twee gehaakte koordjes. Ik breide het vestje met acrylgaren geschikt voor naalden 3-4 en breinaalden 3½. 

Natuurlijk kunnen de meer ervaren brei(st)ers volop variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van een paar naalden ajour (gaatjes) breien net boven de boorden van de panden en capuchon? Of brei eens een paar noppen op de panden. 

En wat dacht je van een kabelpatroon over het midden van de mouwen? Op Google en/of You Tube zijn hiervoor verschillende tutorials te vinden. 

Je kunt met dit patroon dus helemaal lós gaan, als je dat wilt. Of kies je voor de eenvoudige, maar o zo schattige, uitvoering?

Eén extra tip wil ik nog meegeven: als je een andere steek gaat gebruiken dan de tricotsteek, dan kan het zijn dat de steekverhouding moet worden aangepast. Meet daarom het werk regelmatig en controleer de maat aan de hand van de werktekening. Pas indien nodig de steekverhouding aan.

Het patroon kun je hier bestellen: BBL0604 Patroon gebreid vestje met capuchon

Veel plezier met het maken!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.