Gebreid mutsje, gratis patroon

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 13:03

Gebreid mutsje in tricotsteek, een heel leuk snel-klaar werkje.

Dit patroon is speciaal ontworpen voor een babypop van 32 cm. (bijvoorbeeld My Little Baby Born). De hoofdomvang van het popje is ongeveer 24 cm.

De muts is gebreid in een simpele tricotsteek en het boordje is gebreid in boordsteek.

Dit patroon is alleen bestemd voor eigen gebruik. Niets van dit patroon mag worden gepubliceerd, niet worden doorverkocht, of voor wederverkoop gebruikt, zonder mijn toestemming.
Wel mogen de kleertjes gewoon worden verkocht, mits ze van begin tot einde zijn gemaakt door één persoon. Vermeld er wel even bij dat het patroon ontworpen is door Jannie Spronk (www.nappi.nl).

 

Algemene informatie:
Gebruikte steken:
Boordsteek 1e naald:*1 steek recht, 1 steek averecht* herhalen, 2e naald steken breien zoals ze zich voordoen. Deze twee naalden steeds herhalen.
Tricotsteek: heengaande naald recht, teruggaande naald averecht , dit steeds herhalen.
Streepmotief: 2 naalden met oranje, twee naalden met wit, dit steeds herhalen

Benodigdheden:
2 breinaalden nummer 3
2 breinaalden nummer 3,5
50 gram oranje acrylgaren en 50 gram wit acrylgaren geschikt voor naalden 3-4 (bijv. Supersoft van Zeeman)

 

Muts:
Zet met naald 3 en wit 56 steken op en brei 9 naalden boordsteek. Wissel van kleur. Ga verder met naald 3,5 en tricotsteek. Brei 2 naalden met oranje, 2 naalden met wit, 2 naalden met oranje en daarna met wit tot een totale lengte van 8 cm. Daarna in de rechte naald steeds twee steken samenbreien. Brei averechts terug. Brei nogmaals in de rechte naald steeds twee steken samen en brei de steken averechts terug. Doe dit nog een derde keer. Knip de draad op een lengte van 30 cm. af en neem met behulp van een stopnaald de overgebleven steken van de naald. Trek de steken samen en zet goed vast. Laat de draad even hangen. Hiermee kun je later de naad van de muts dichtnaaien. Stop nu eerst de draadjes in en naai dan met de loshangende draad de achternaad van de muts dicht. Let op dat de streepjes mooi doorlopen.

 

Tip: het patroon voor een bijpassend truitje en broekje is te koop. 

Reactie plaatsen

Reacties

Eva Hedstrƶm
2 jaar geleden

Vill sticka till mitt barnbarnsbarnšŸ¤—