Gebreide Beanie, gratis patroon

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 14:10

Deze gestreepte beanie is echt zó klaar en staat hartstikke leuk bij een pop met een hoofdomvang van +/- 33 cm. Ik breide hem voor Baby  Born van 43 cm., maar hij past de Paola Reina Babypop van 45 cm ook uitstekend! 

Je hebt maar weinig garen nodig voor deze té gekke muts! Ideaal om restjes op te maken. Ik breide hem in roze met wit, maar je kunt natuurlijk ook één kleur gebruiken, of juist heel veel kleuren. 

 

 

 

 

 

Dit patroon is alleen bestemd voor eigen gebruik. Niets van dit patroon mag worden gepubliceerd, niet worden doorverkocht, of voor wederverkoop gebruikt, zonder mijn toestemming.

Wel mogen de kleertjes gewoon worden verkocht, mits ze van begin tot einde zijn gemaakt door één persoon. Vermeld er wel even bij dat het patroon ontworpen is door Jannie Spronk (www.nappi.nl).

Veel plezier!

 

Je hebt nodig:

2 breinaalden nummer 3

2 breinaalden nummer 3,

In mijn geval een restje roze en een restje wit acrylgaren geschikt voor naalden 3-4 (bijv. Supersoft van Zeeman)

Grote stopnaald

Gebruikte steken:
Boordsteek 1e naald:*1 steek recht, 1 steek averecht* herhalen, 2e naald steken breien zoals ze zich voordoen. Deze twee naalden steeds herhalen.
Tricotsteek: heengaande naald recht, teruggaande naald averecht , dit steeds herhalen.
Streepmotief: 2 naalden met wit, twee naalden met roze, dit steeds herhalen

Werkbeschrijving:

Zet met naald 3 en roze 66 steken op en brei 11 naalden boordsteek. Ga verder met naald 3 1/2 en brei verder in tricotsteek en streepmotief tot een totale lengte van 14 cm. Kant NIET af, maar knip de draad ruim af. Neem met behulp van de stopnaald alle steken op de draad, trek deze strak aan, tot een klein gaatje van +/- 3 mm. (Let op dat de draad niet breekt!) en zet deze stevig vast. Laat de draad hangen. Werk de andere draadjes netjes weg en naai de achternaad dicht. Hiervoor kun je de lange draad gebruiken. Let erop dat de streepjes mooi doorlopen.
Tip: Het is ook heel leuk om een pompon te maken en deze boven op de beanie te naaien. Kijk hoe je een pompon maakt op YouTube. Bijvoorbeeld hier:. https://www.youtube.com/watch?v=OyCykuzZgmQ

 

Heb je de smaak van het breien te pakken gekregen? Het patroon van het gestreepte truitje en een genaaid broekje is de koop in de shop. Zo maak je in een handomdraai een complete set voor de pop.

 

Tip: het patroon voor een bijpassend truitje en broekje is te koop.

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke
2 jaar geleden

Eindelijk een patroon voor prematuur baby . Wie tijd heeft jKZ heeft mutjes en sikjes nodig.