Patroon badjasje in twee maten

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 13:36

Eindelijk, daar is hij dan! Een patroon voor een badjasje voor de pop. Wat hebben jullie daar veel naar gevraagd. Het patroon is verkrijgbaar in twee maten, dus zowel de pop van 32-26 cm. als de pop van 40-45 cm. kan na het badderen lekker nog even relaxen op de bank, languit voor de televisie. 

De badjas kan gemaakt worden mét en zonder beleg.

Als je de badjas mét beleg maakt en voor de badjas een rekbare stof gebruikt, gebruik dan ook voor het beleg een rekbare stof. Maar je kunt natuurlijk ook niet-rekbare stof gebruiken. Zoals je ziet heb ik bij deze uitvoering een lekkere katoenen wafelstof gebruikt. 

Je kunt het beleg ook weg laten en de randen van de voorpanden en kraag eenvoudig ombiezen met kant en klaar biaisband of een zelf geknipte bies.  Let wel op of de binnenkant van de stof mooi is om te gebruiken. De kraag zal namelijk met de binnenkant van de stof te zien zijn als de pop de badjas aan heeft.

In de werkbeschrijving wordt van beide mogelijkheden een duidelijke uitleg gegeven.

 

 

 

<---  Hiernaast zie je de badjas in de eenvoudige uitvoering, In plaats van een kraag met beleg is er gekozen voor een bies langs de randen. Deze uitvoering is ook voor de beginnende naai(st)er goed te doen. Een ander voordeel is dat het dan ook tegelijk een snel-klaar projectje wordt. Ideaal voor als je op het laatste moment nog denkt: oeps, ik heb morgen een cadeautje nodig!

 

 

Houd je nou juist van een extra uitdaging, dan is het netjes afwerken van de halslijn echt iets voor jou. Zoals je hiernaast   ---> op de foto ziet, is de halsnaad verstopt achter een stukje biaisband. Hoe je dit doet, staat ook in de werkbeschrijving. 

Om het nog gemakkelijker te maken, heb ik ook een aantal foto's geplaatst. Ze staan afgedrukt in de werkbeschrijving. 

Deze foto's kun je echter ook bekijken bij de Tips en foto's bij de patronen 

Je zoekt eenvoudig het patroonnummer op en klikt hiermee door naar de foto's. En als je op de foto klikt, wordt hij ook nog eens vergroot. 

Dus wie heeft nu er nog een excuus om niet aan de slag te gaan?

 

 

Het patroon van de badjas voor de pop van 40-45 cm.

vindt je hier:

BBN2617 Patroon badjas met sjaalkraag

 

Het patroon van de badjas voor de pop van 32-26 cm.

vindt je hier:

BBL0610 Patroon badjas met sjaalkraag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.