Nieuw patroon: jurkje met ruffles

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 13:10

We hebben er een paar warme dagen op zitten. Maar nu is het weer even wat koeler, dus tijd om achter de naaimachine te kruipen. Maarrr...de zomer is nog lang niet voorbij en daarom bedacht ik een nieuw patroon van een schattig zomerjurkje met ruffles op de schouders voor de pop van 40-45 cm.

Het jurkje is gemakkelijk te maken. Het beste maak je het jurkje van soepele stof, dan zullen de ruffles en het wijde aangerimpelde rokje het mooiste vallen. Zelf maakte ik het van poplin katoen.

Ik heb ook rekening gehouden met het gemakkelijk aankleden van de pop. Het jurkje is aan de achterkant geheel open en sluit met klittenband, dus beginnende poppenkindjes zullen al heel snel de pop zelf kunnen aankleden. Wat zullen ze trots zijn als ze de pop "helemaal zelluf" aangekleed hebben. Zó goed voor het zelfvertrouwen van een  kind!!!

De uitdrukking "helemaal zelluf" doet mij altijd aan onze oudste denken, toen hij nog klein was. "Helemaal zelluf" werd bij hem "helemaal zeffel". Zó schattig! Hebben jullie ook van die leuke uitdrukkingen of woorden van je kleinkind? Laat het weten in de comments, ik geniet hier zó van.

 

 

Het patroon van het  jurkje kun je  hier vinden. Zoals jullie gewend zijn is ook dit patroon weer uitgebreid getest en voorzien van een duidelijke werkbeschrijving met foto's ter verduidelijking. Ook voor de beginnende naai)st)ers is zeer geschikt!

 

.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jocelyne vanhoecke
4 maanden geleden

Graag poopepatroon