Stofjes voorwassen

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 09:00

Weten jullie dat (bijna) alle stoffen die ik gebruik vooraf gewassen worden? Regelmatig hangt het wasrek dan ook vol met heel veel nieuwe stoffen, die allemaal een mini-wasje gehad hebben. Het heeft verschillende voordelen als je de stof voorwast: 

Het zorgt ervoor dat de poppenkleertjes niet meer krimpen, maar ook vind ik het lekker fris voor de kindjes die er mee gaan spelen. 

De stoffen kunnen ook nog wat verfresten bevatten, waardoor ze zouden kunnen afgeven. Dat zou jammer zijn, vooral als ik verschillende stoffen met elkaar combineer. 

Ik raad jullie dan ook sterk aan om eerst de stofjes voor te wassen. Het lijkt heel veel werk, maar als je gezwoegd hebt op een kledingstuk en het komt na het wassen verkleurd of gekrompen uit de was.....nou, daar wordt geen mens/kind blij van!

O ja, bij rafelige stoffen is het wel handig om de stofranden even te zigzaggen of te locken. Zo voorkom je een heleboel rafels in je wasmachine én wordt je stof geen paar centimeter korter. En haal er na het wassen ook even een strijkijzer overheen. Dat werkt zo veel prettiger, zowel bij het knippen als het naaien.

Veel succes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.