• Naai- en breipatronen
  • Poppenkleertjes
  • Hip en handgemaakt
  • Levering uit voorraad
  • Er zijn weer Pietenpakjes

Gratis patroon: luchtige zomerjurk

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 15:04

Het patroon van dit luchtige zomerjurkje is het eerste kooppatroon wat ik ontwierp voor in de shop. Vanaf heden is het patroon van dit jurkje helemaal gratis! 

De ontwikkeling van dit patroon is de aanzet geweest tot het ontwerpen van nog veel meer patronen. Het bleek al snel dat heel veel mensen het leuk vinden om poppenkleertjes te maken. Ik snap dat wel, want het maken ervan is een superleuk en ontspannend werkje met als ultieme beloning het stralende gezichtje van het poppenkind als je de kleertjes overhandigt.

Ook dit patroon is in het verleden al heel wat keren besteld en dat maakt mij superblij en trots. Het betekent namelijk dat er al heel veel poppenkinderen verrast zijn met dit leuke, eenvoudig te maken jurkje voor hun lieve pop. Je hebt er maar een restje soepele katoen, wat klittenband, biaisband en bijpassend garen voor nodig en dan kun je al aan de slag. Op het patroon staat alles precies omschreven. 

Je kunt de werkbeschrijving samen met het patroon eenvoudig downloaden via deze link:

Download patroon luchtige zomerjurk

Het patroon is geschikt voor een pop van 40-45 cm. en kan afgedrukt worden met een normale printer op A4 formaat. Hierna kun je meteen aan de slag.

LET OP: De rok is niet als patroondeel getekend. Het is namelijk gewoon een simpele rechthoek, die je zelf op maat kunt knippen. In de werkbeschrijving staat precies hoe groot deze rechthoek moet zijn.
De reden dat de rok niet getekend is, is simpel: het scheelt je een heleboel printen, knippen en plakken, omdat het deel niet in één keer op een A4-tje past. (zonde van je tijd en scheelt veel papier).

 

Ik wens je heel veel plezier en creativiteit toe met het maken van het jurkje. Heb je de smaak hierna helemaal te pakken? Kijk dan eens bij de andere patronen! Er is inmiddels genoeg keuze om een hele poppengarderobe te maken!

Een vriendelijk verzoek is wel om je aan de onderstaande copyrights te houden en eventueel te verwijzen naar deze blog.  Alvast heel erg bedankt.

 

Dit patroon is alleen bestemd voor eigen gebruik. Niets van dit patroon mag worden gepubliceerd, niet worden doorverkocht, of voor wederverkoop gebruikt, zonder mijn toestemming.

Wel mogen de kleertjes gewoon worden verkocht, mits ze van begin tot einde zijn gemaakt door één persoon. Vermeld er wel even bij dat het patroon ontworpen is door Jannie Spronk (www.nappi.nl).

Veel plezier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Joke schot
8 maanden geleden

Bedankt voor het jurkjepatroon erg leuk

jos boerenkamp
3 maanden geleden

helaas, na het downloaden van het patroon staat de rok er niet op alleen het bovenpasje

Nappi
3 maanden geleden

Het klopt inderdaad dat de rok niet als patroondeel getekend is. Het is namelijk gewoon een simpele rechthoek, die je zelf op maat kunt knippen. In de werkbeschrijving staat precies hoe groot deze rechthoek moet zijn.
De reden dat de rok niet getekend is, is simpel: het scheelt je een heleboel printen, knippen en plakken (zonde van tijd en papier), omdat het deel niet in één keer op een A4-tje past.

Joke Viveen
3 maanden geleden

Luchtig zomer jurkje