Patroon Sinterklaaskleding

Gepubliceerd op 17 november 2022 om 17:13

Weet je al dat er nu ook een naaipatroon is van een Sinterklaaspak voor de pop? Nou, het is er!

Het patroon van het Pietenpak voor de pop is al jaren een daverend succes. Echt waar, heel veel poppen én knuffels zijn in deze tijd omgetoverd tot echte Pietjes. Regelmatig krijg ik foto's van babypoppen met de meest vrolijke pietenpakjes aan. Soms zijn de pakjes uitgevoerd in fijne rustige kleuren, ook heel mooi.

Maar goed, nu terug naar de Sinterklaaskleding. Ik heb me weer echt uitgesloofd om er een mooi en duidelijk patroon van te maken. Met trots mag ik wel zeggen dat het gelukt is. Het patroon is ontwikkeld voor een pop van 40-45 cm. Ik gebruikte als paspop de Baby Born van 43 cm., maar andere poppen van soortgelijke afmetingen zullen het pakje ook prima passen.

De Sinterklaaskleding bestaat uit een jurk met kant langs de mouwen en onderkant, een mantel met goudband over de voorpanden en rondom de gehele mantel en een mijter. Natuurlijk mag ook een baard niet ontbreken! De baard zit vastgestikt aan de mijter, zodat het geheel makkelijk aantrekt. 

 

Op de afbeeldingen hieronder kun je de details van het Sinterklaaspakje nog wat beter zien.

Het patroon is nu een paar weken online en ik vermoed dat er al heel wat babypoppen omgetoverd zijn tot Sinterklaas. Jullie hebben echt al massaal het patroon besteld. 

Het patroon kun je hier vinden: BBN2625 Patroon Sinterklaaskleding

Hoe leuk is het om te zien wat anderen maakten? Kijk dan vooral eens hier: Foto's van klanten

Inspiratie voldoende om ook gezellig zelf aan de slag te gaan. 

 

Ik zeg: bestel een patroon en je kunt gelijk aan de slag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.