Breipatroon jurkje en bonnet

Gepubliceerd op 14 februari 2023 om 10:32

Hoe leuk is dit gebreide poppenjurkje? En je kunt het zelf maken, want er is nu een patroon van. 

Het jurkje heeft een wijd rokje en licht gepofte mouwen. Het sluit met drie knoopjes op het achterpand. Met een muizentandje langs de zoom en een gehaakt picotje langs de halslijn wordt het meteen een chique jurkje. 

De bonnet heeft een mooie pasvorm en sluit met een koordje onder de kin. 

Er worden bij dit patroon geen ingewikkelde steken gebruikt. Het geheel is gebreid in een tricotsteek met hier en daar een paar naalden ribbelsteek. De duidelijke werkbeschrijving en het breischema maken dat het jurkje en de bonnet niet moeilijk te maken zijn. 

Het jurkje is geschikt voor poppen van 32-36 cm. Als paspop gebruikte ik de Paola Reina Gordi van 34 cm. 

De eerlijkheid gebiedt me om te vertellen dat de bonnet al eens bij de  Gratis patronen gepubliceerd is. Maar ik vond het zó leuk staan bij het jurkje, dat ik de werkbeschrijving heb toegevoegd aan dit patroon. Een heel klein verschilletje is dat ik hier een ribbelsteek gebruikte voor de boord en bij het gratis patroon is een boordsteek gebruikt. Ik vond de ribbelsteek mooier bij het jurkje passen omdat tussen het rokje en de pas ook de ribbelsteek gebruikt is. Ook de mouwboordjes zijn in ribbelsteek. En zie je op tegen het gehaakte boordje met de picotjes langs de hals? Wees niet bang, het staat heel duidelijk omschreven en er zijn foto's toegevoegd ter verduidelijking. De foto's zijn ook hier op de website te bekijken.

Je vindt het gratis patroon hier.

 

Heb ik je enthousiast gemaakt en wil je het jurkje gaan breien? Je kunt het patroon  hier bestellen. 

Heel veel plezier met het maken ervan. Ik zie graag het resultaat!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.