Patroon voor een zonnig zomerjurkje

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 17:49

Aankomende week wordt er weer een nieuw naaipatroon gelanceerd, waarmee je een zomers jurkje voor de pop kunt maken. Het poppenjurkje is heel gemakkelijk te maken, want het patroon bestaat maar uit 2 patroondelen! 

Je ziet ze momenteel al vaak voorbij komen: retro kledingstukken, die mij doen denken aan de kleding die ik als kind droeg. Neem nou dit jurkje, ik had er zelf één in een rood-wit geruit stofje. Als ik mij goed herinner was hij door mijn moeder gemaakt. Zo leuk dat dat nu weer in het modebeeld terug te zien is. Ook smokwerk is weer helemaal terug van weg geweest. 

Voor het jurkje zou dat smokwerk ook leuk geweest zijn, maar ik ben bang dat het door kleine kinderhandjes stuk getrokken wordt bij het aan- en uitkleden van de pop.

Dus zocht ik een andere oplossing met bijna hetzelfde resultaat.

In de bovenkant van het jurkje zijn enkele tunnels gestikt, waardoor elastiek is gehaald. En wat een leuk effect geeft dat! 

 

Ook de spaghettibandjes zijn elastisch. Daardoor kunnen ze gewoon over de armen worden getrokken. Ik heb de bandjes op de rug gekruist, zodat ze niet van de schouders zakken. Daardoor is het jurkje misschien iets ingewikkelder om aan te trekken door de jongste poppenkindjes. 

Twijfel je aan de handigheid van het poppenkind, kruis dan de schouderbandjes niet, maar zet ze recht aan. Je kunt dan het beste gewoon de aangegeven plaats waar de schouderbandjes geplaatst moeten worden aanhouden. Hierbij is het wel belangrijk om de lengte van de schouderbandjes iets in te korten. Pas daarom altijd het jurkje bij de pop als je afwijkt van wat in het patroon is aangegeven! 

 

 

Het patroon kun je hier bestellen. Heel veel plezier met het maken. 

 

Heb je het jurkje gemaakt?  Of misschien wel één van de andere patronen gebruikt waarmee je een mooie creatie hebt gemaakt?

Stuur me een foto van het resultaat, welke ik in de fotogalerij  op https://www.nappi.nl/inspiratie mag plaatsen, zodat we elkaar kunnen inspireren met de mooiste creaties.

Of laat anderen meegenieten via Social  Media

Instagram: @nappi_poppenkleertjes #patroonvannappi

Facebook: @nappipoppenkleertjes

 

O, ja, ik vergeet het bijna te vertellen, maar misschien is het ook leuk om te weten: 

Er is ook een patroon van dit jurkje voor de grote pop van 40-45 cm. 

Je vindt het hier: BBN2626 Patroon zonnig zomerjurkje

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.