Wellness fleece

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 13:21

Afgelopen week maakte ik een aantal knuffelzachte badjasjes voor de pop. In mijn voorraadkast had ik al een tijdje deze stof liggen, maar gek genoeg heb ik de neiging om alleen maar kledingsetjes voor de pop te maken. Terwijl ik me echt wel realiseer dat met poppen spelen voor een kind meer is dan alleen maar aan- en uitkleden. De fantasie van een  kind gaat een stuk verder. Denk bijvoorbeeld aan badderen, slapen, eten geven en verschonen van de pop. Dat hoort er allemaal bij. 

Maar goed, ik heb afgelopen week dus badjasjes gemaakt, van zogenaamde wellness fleece.

 

 

Maar wat is dat nu eigenlijk: wellness fleece? Ik heb even gegoogeld en kwam deze omschrijving tegen:

"Wellness fleece is gemaakt van 100% polyester. Het is een dikke fleece stof en voelt erg zacht aan. Aan de binnenkant heeft de fleece langere haartjes waardoor het ook van binnen zacht aan voelt. Welness fleece wordt veel gebruikt voor dekens en baby-artikelen. Het is erg geschikt voor een vest, plaid, jasje, interieur of verschillende hobby doeleinden." (bron Driessen stoffen)

In deze omschrijving kan ik mij wel vinden. Het voelt inderdaad heel zacht en knuffelig aan. Ik moet zeggen, dat ik dacht dat de kant van de zachte haartjes de buitenkant was en zo heb ik de stof ook gebruikt. 

Ik moet zeggen dat het naaien van wellness fleece wel even een dingetje is. Ten eerste is het nogal glibberig, en daarom moet je rustig naaien. Ten tweede pluist het enorm, dus het is echt nodig de stofzuiger bij de hand te hebben. Als ik tussendoor even uit mijn ateliertje wilde voor bijvoorbeeld een kopje koffie, dan moest ik eerst mijzelf helemaal "afborstelen" en  tussendoor heb ik regelmatig de stofzuiger even ter hand gepakt. Zelfs mijn neus ging er af en toe van kriebelen, haha. Maar eenmaal verwerkt heb je daar geen last meer van. Dan zijn het gewoon schattige zachte badjasjes, waarvan je er zelf wel één zou willen hebben. Maar ja, bij mij alleen verkrijgbaar in poppenmaten.

Je vindt ze overigens bij de rubriek "bed en bad", in zowel de grote als de kleine maatjes  en zo lang de voorraad strekt.

Deze schatjes zijn er erg mee in hun sas, zoals je wel kunt zien.

Groetjes, Jannie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.