Wie wat bewaart....(over recycling)

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 08:22

Soms krijg ik van die leuke reacties! Neem nou deze foto van twee zomerjurkjes voor de pop. Je zou zeggen: niks bijzonders, gewoon twee geweldige jurkjes met lieve kantjes en bandjes.

Maarrr....... aan het linker jurkje zit een  verhaal vast.

 

Een hele lieve oma maakte deze twee zonnige zomerjurkjes voor de pop van haar kleindochter. Ze zijn prachtig geworden, vind je niet?

Ze maakte ze aan de hand van één van mijn patronen(BBN2601 Patroon luchtige zomerjurk) en  paste het patroon iets aan.

In de begeleidende mail schreef ze :

 

"Hier de beloofde foto van 2 jurkjes die ik gemaakt heb aan de hand van uw patroontjes. De linker is van een stofje gemaakt wat in 1990 is gebruikt voor een feestjurkje van m’n jongste dochter toen 5 jaar oud. Wie wat bewaart........."

 

Is dat nou niet leuk?

En helemaal van deze tijd. Ten eerste is het gewoon een geweldig stofje (trouwens, die aardbeienprint bij het rechter jurkje is ook geweldig). Ten tweede zijn bloemetjes helemaal weer hip en ten derde wordt er steeds meer gerecycled, wat natuurlijk een hele goede zaak is, voor het milieu en, niet onbelangrijk, ook voor je portemonnee.

Ik vind het project van deze lieve oma in alle opzichten helemaal geslaagd! 

Misschien is het ook een idee voor jou: maak van de te klein geworden kleding van je (klein)kind een stapel mooie poppenkleertjes. Misschien zit er aan die kleertjes dan ook zo'n mooi verhaal vast.

Kijk maar eens snel in de kledingkast en bestel hier een patroon. Zo maak jij de wereld weer een stukje mooier.

 

Enne....ik vind het geweldig een foto met het bijpassende verhaal in mijn mailbox te ontvangen. Kom maar op!

*****

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.