Patroon poppenslaapzak in twee maten

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 12:20

Heb je al gezien dat er weer een nieuw patroon is? Deze keer van een poppenslaapzak, een musthave voor in de  poppengarderobe. 

Ik wist niet of er vraag was naar een patroon voor een slaapzakje en dus heb ik  via Social Media een poll gemaakt. Gelukkig stemden jullie massaal en daar ben ik heel blij mee. Want geloof me, jullie mening telt echt! Daarom heel hartelijk dank.

De uitslag van de poll was heel duidelijk, 87 procent (!) van jullie wilden heel graag een patroon voor een slaapzak. Dus ging ik ermee aan de slag.

Het moest een eenvoudig patroon worden, snel klaar en bovendien gemakkelijk aan en uit te trekken door kleine kinderhandjes.

Volgens mij heb ik aan beide voorwaarden voldaan.

De slaapzak is echt heel snel klaar door het eenvoudige model, zonder lastige ritssluiting op het voorpand. Zelf vind ik een rits inzetten altijd een aardig karweitje. Bovendien wordt de slaapzak er ook een stuk duurder door, want een ritssluiting kost al gauw een paar euro. Zeker als hij wat langer is. 

Zoals je ziet sluit de slaapzak nu eenvoudig met klittenband op de schouders. En dat is dan ook weer een voordeel voor die kleine kinderhandjes. Het poppenkind schuift nu als het ware de pop in de slaapzak en plakt eenvoudig het klittenband op elkaar. 

Zoals je ziet is de slaapzak geheel gevoerd. Lekker stevig dus, en een ander voordeel is dat de afwerking van de naden nu niet te zien is. Wel zo netjes. 
En wees niet bang als je denkt: ik heb nog nooit iets gevoerd. Door de duidelijke werkbeschrijving en de foto's is het echt een peulenschilletje. Ik heb je toch beloofd dat het een snel-klaar project is? 

Zelf gebruikte ik als buitenstof een gewone katoen en als voering een wafelstof, maar eigenlijk kun je alle stoffen gebruiken. Fijn als je nog stof hebt liggen.  Of maak er één van de te klein geworden jurk van je (klein)dochter! Recylen is echt geen slecht idee en je (klein)kind zal het heel leuk vinden om nu haar lievelingsjurk omgetoverd te zien als slaapzak voor de pop.

 

Ook heel handig: het patroon is verkrijgbaar in twee maten.

 

Voor poppen van 40-45 cm. vind je het patroon hier (klik)

En voor poppen van 32-26 cm. vind je het patroon hier (klik)

 

Heel veel plezier met het maken!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.