Nieuw patroon: ondergoed setje in twee varianten

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 12:25

Het is weer zover, hoor! Er is wederom een nieuw patroon uit. Voor zowel de pop van 32-26 cm. en die van 40-45 cm. ontwierp ik een patroon voor het maken van een hemdje en onderbroekje. En heel bijzonder: met dit patroon kun je maar liefst twee verschillende varianten maken!

Je kunt kiezen voor een chic setje, welke bestaat uit een hemdje met gesloten achterkant en een onderbroekje met boord. Deze is iets moeilijker te maken en vereist wel een beetje naai-ervaring. 

Heb je nu nog niet veel naai-ervaring of ga je voor een snel-klaar project? Kies dan de eenvoudige versie, net zo leuk maar een stuk gemakkelijker te maken. Deze versie heeft een hemdje met een klittenbandsluiting op de achterkant en een onderbroekje met elastiek. 

Jullie zijn van mij gewend dat ik de werkwijze zo duidelijk mogelijk beschrijf en eventueel verduidelijk met foto's "how to". Dat is bij dit patroon ook weer het geval. 

Eigenlijk was het niet mijn bedoeling om twee varianten te maken. Ik had het patroon van variant A al helemaal klaar. Het moest alleen nog worden getest door Sylvia, van By Syl poppenkleertjes. Hoewel het patroon getest en goed bevonden werd gaf ze wel aan dat het hemdje misschien iets lastiger aantrekt bij de pop. Voor beginnende poppenkinderen kan dit frustraties geven natuurlijk. Want ook zij willen alles "zelluf doen".

Bovendien wees ze me erop dat het voor een beginnende naai(st)er ook leuk moet zijn om te maken. Ik zag in dat ze gelijk had en heb daarom ook een eenvoudige versie uitgewerkt. Natuurlijk ook weer getest door Sylvia.

Voor jullie dus een extra cadeautje! 

O ja, een extra tip voor het aantrekken van het hemdje zonder sluiting: trek het over de voetjes aan, dan gaat het perfect!

 

Op de afbeeldingen hieronder zie je goed de verschillen tussen de twee setjes. Ik heb ze voor de grote pop afgebeeld, maar voor de kleine pop zijn de setjes identiek.

Hier kun je de patronen bestellen:

Voor pop van 40-45 cm. : BBN2620 Patroon ondergoed setje in twee varianten

Voor pop van 32-26 cm. : BBL0614 Patroon ondergoed setje in twee varianten

 

Heel veel plezier en creativiteit gewenst bij het maken. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Stuur me gerust een foto, dan maak ik een rondedansje en plaats ik de foto in de fotogalerij. Want wat is er leuker om elkaar te inspireren?

 

Groetjes, Jannie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.