Patroon Pietenpak

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 11:31

O, wat zijn ze hard gegaan! De Pietenpakjes die ik maakte voor in de webshop zijn al weer bijna uitverkocht! En ik had er echt veel gemaakt..... Gelukkig heb ik dit jaar ook een patroon uitgewerkt voor als je zelf graag aan de slag wilt. 

Het is een heel uitgebreid patroon van totaal maar liefst 15 pagina's. Je zou het niet zeggen, maar ik ben erg lang bezig met het uitwerken van een patroon. Eerst moet ik zelf het patroon uitgebreid testen. Er moet altijd wel wat aan verbeterd worden, want ik wil wel dat ook mensen met weinig naai-ervaring er mee aan de slag kunnen. Na de correcties test ik het nog een keer en maak meteen de werkbeschrijving ervan. Mijn laptop staat dan naast mijn naai- en lockmachine. Vaak maak ik tussendoor ook nog foto's die ik voor de duidelijkheid toevoeg aan de werkbeschrijving.

Als naar mijn idee alles klopt teken ik het patroon uit op ruitjespapier. Dat doe ik allemaal met potlood, lineaal en viltstift. Een precies werkje.

Je zou denken dat het dan klaar is. Maar nee, ik ben pas tevreden als het patroon uitgebreid getest is. Gelukkig heb ik een hele goede, kritische tester (Sylvia, ik ben toch zó blij met je), die met het patroon aan de slag gaat.  Onderling hebben wij dan druk app-verkeer waarbij zij alles meldt waar ze tegenaan loopt. Dan pas ik nog één keer het patroon aan en dán pas kan ik het definitieve patroon uitwerken, scannen en er een PDF van maken.

 

 

Maar goed, ik vertelde dat dit patroon heel uitgebreid is. Dat komt omdat het Pietenpak maar liefst uit zes delen bestaat: een baret, kraag, hes, pofbroek, maillot en strooizakje. En van alle delen is er een duidelijke werkbeschrijving gemaakt, met foto's. Zo is het voor jou niet te moeilijk om ook zo'n mooi Pietenpakje voor Baby Born of een andere pop van 40-45 cm. te maken. (Enige naai-ervaring is wel handig bij dit patroon). 

O ja, als de foto's niet helemaal duidelijk overkomen op het patroon, dan kun je deze ook nog bekijken op Tips en foto's bij de patronen

Het patroon kun je hier bestellen: Patronen

Kijk meteen even naar de andere patronen, die zijn ook leuk.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke brink
9 maanden geleden

hallo, ik wil graag zo’n pakje in maat 74 voor mijn kleindochter is het mogelijk om er één kant en klaar te kopen?

Sharoon
8 maanden geleden

Hi, ik wil graag een pietenpakje in maat 62 is het mogelijk dat je deze maakt?

Jannie van Nappi poppenkleertjes
8 maanden geleden

Beste mensen, hierboven wordt de vraag gesteld of ik ook pietenpakjes in babymaten maak. Dit is niet het geval, ze zijn alleen verkrijgbaar in de op de website vermelde poppenmaten.
Groetjes, Jannie

Phyllis Schepens
8 maanden geleden

Ik zou graag een pietenpakje willen maat 74/80

Jannie van Nappi poppenkleertjes
8 maanden geleden

Beste Phyliss,
Zoals in een reactie hierboven al aangegeven maak ik alleen pietenpakjes voor poppen in de op de website vermelde poppenmaten. Het spijt me.
Hartelijke groeten, Jannie van Nappi poppenkleertjes.